måndag 5 augusti 2013

Karna Wiberg - Leg. Kiropraktor Västerås

Kiropraktor Västerås
För att kunna nå bestående resultat på lång sikt med kiropraktisk behandling är det viktigt att hitta den underliggande orsaken till problemen. Ofta kan denna orsak hittas i vardagen i rörelsemönster och beteenden som upprepas ofta och repetitivt  Jag erbjuder att utföra muskeltester som en uppföljning på den kiropraktiska behandlingen för att hitta de muskler som behöver stärkas för att resultaten skall bli bestående på lång sikt och att du som patient skall kunna jobba förebyggande mot din problematik även på hemmaplan.

Muskeltester

Det finns en rad olika tester som kan utföras för att detektera den eller de muskler som inte arbetar som de ska i kroppen. Ofta kan detta handla om felaktiga rekryteringsmönster hos muskulaturen, dvs att en muskel inte fungerar optimalt och en eller flera andra muskler då måste användas felaktigt för att utföra vissa rörelser vilket resulterar i att dessa muskler blir överansträngda. Då dessa muskler detekteras instruerar jag övningar som gör att det blir en aktivering av rätt muskler vid rätt tillfälle. Detta vävs sedan in i den träning/motion som utförs på en träningsanläggning eller på hemmaplan.

Funktionell träning

Funktionell träning syftar till att använda kroppen så likt den belastning som kroppen utsätts för under vardagen, jobb eller träning som möjligt. Detta för att ha en god styka och teknik då dessa moment utförs vilket ger en minskad skaderisk. Denna typ av träning ger en förutsättning för att utveckla en god stabilitet i de muskler som skyddar ryggraden och kroppens andra leder då de utsätts för belastning. Detta involverar mycket arbete med den egna kroppsvikten samt vissa redskap som tex TRX, romerska ringar, kettlebells mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar